Den spæde begyndelse

Idéen til serien Mamas McGees drenge kom fra flere inspirationskilder.
Jeg havde lige sat det sidste punktum på de tre første manuskripter, der blev til fra min hånd og tænkte: udfordring? Hvad skal jeg finde på?
Det mest nærliggende var at skrive som en mand (hvilket min husbond led under, når jeg spurgte: Skat, kan det godt passe, at mænd i den alder tænker med …)
Min yndlingslæsning da og nu var Off Campus af Elle Kennedy, og derfra opstod tanken om at skifte synspunkt mellem mine hovedpersoner.

Daniel. Mørk fortid

De fire drenge kom færdigstøbt til mig, da jeg først kom igang med at plotte til den første af dem.
Daniel kom slentrende ind og hilste høfligt på mig, men med et glimt i øjet. Der var ingen tvivl om, at han var klar, til hvilken udfordring jeg ville smide efter ham.
Hans modpart var straks en noget mere hård nød at knække, både for mig, men også for Daniel Owen McGee.

Adam. Håbet i mørket

Adam skæmte livet af mig ved første møde. Han var så tilbageholden, næsten sky, og alligevel kunne jeg se alle de store ar på den følesomme sjæl, han besidder.
Min nevø var på et tidligere tidspunkt udsendt til Afghanistan, og alle de følelser jeg havde dengang, fik Adam fremtryllet og tog med mig på en rutschetur, som både har budt på latter og dybtfølte hulk gang på gang.

Ask. Blodets mørke bånd

Den bandit. Jeg vidste, fra samme øjeblik han flød ud på papiret, at han var en player, en drengerøv og en charmør med hang til ballade.
Og alligevel tog han røven på mig ved at have mere dybde, end jeg troede, var muligt bag det glatte og sexede udsende.

Tristan. Troen i mørket

Den rungende, arrogante og til tider vrede mand ville give mig store problemer. Det opdagede jeg med det samme, men jeg er vild med ham. Han er så tynget, som han har alverdens skyld på sine brede skuldre og led på det grundlag. Han er en kompliceret mand, ikke én man lige lærer at kende på en eftermiddag.

Karaktererne

Jeg har elsket hvert minut i deres selskab. De har fået mig til at vride mig i mavekrampefremkaldeden latter, til at græde hjerteskærende og fremkaldt vrede i stor stil.
Jeg elsker dem for deres loyalitet, varme, familiebånd, og den alt favnende støtte Mama McGee giver de fire unge mænd og de personer, der kommer ind i deres liv.
Der er ingen tvivl om, at den dag jeg skal slippe dem for altid vil trække en tåre, men sådan er det jo med ens babyer. De skal ud i verden og lære at klare sig selv.
De har flået mit hjerte i millioner af stykker, men også limet det sammen igen og gjort det stærkere.

Mødet

Rikke Ella Andrup, ejer af Forlaget Nelumbo og mit bekendtskab begyndte på grund af en konkurrence. Jeg fandt et opslag, hvor man skulle skrive en erotisk novelle for at deltage i en konkurrence, og jeg kastede mig ud i det, men indså hurtigt at jeg skulle have professionel hjælp. Google er en fantastisk ting. Jeg søgte og fandt Andrups Bookshelf. En mail blev sat sammen og afsted den fløj, for indehaveren af denne blog var lige det jeg havde brug for.

Redaktørmutter og forlag i ét

Ret hurtigt blev vi enige om, at vi skulle samarbejde om den novelle. Den blev også færdig og indsendt, og så skete der ikke mere. De kunne ikke få platformen op og køre, så konkurrencen kom slet ikke i gang. Jeg spurgte Rikke, om hun var med på at lege med mit manuskript, og det var hun. Rikke fik hurtigt de to første kapitler af Daniel – Mørke fortid, og en uge gik forbi, mens der drønende dinoer rundt i min mave.
En dag, jeg var i Viborg, ringede telefonen, og Rikke var ved at hoppe ud af røret af begejstring. Jeg stod midt på fortovet, målløs, men formåede da at svare på det, hun spurgte om. Telefonen var lagt i lommen, da det ramte mig. Der var én, der vidste noget om at skrive, der kunne lide min tekst, og jeg tror, at hele Viborg hørte det.

Papir bliver til bog

Hvis du ikke ved det, så er det at skabe en bog et pisse hårdt arbejde, og Daniel er ingen undtagelse. Rundt regnet vil jeg tro, at det har taget et sted mellem 3/4 – til et helt år.
Da jeg startede på den serie, var jeg på ingen måder kompetent til at skrive eller sætte en tekst op. Det lærte jeg gennem novellen og kunne så begynde det langsomme arbejde med at omskrive Daniel fuldstændigt.
Nu har jeg givet ham vinger, og den førelse er ubeskrivelig. Det at stå med alle de tanker, spekulationer og bekymringer er det hele værd. Jeg håber, at I vil tage godt imod ham og elske ham lige så højt, som jeg gør. God læselyst

Please follow and like us:

6 Kommentarer

Hanne · 9. august 2018 kl. 18:09

Det har været en lang vej 🙂 super godt indlæg Kis 🙂

  kisbaadsgaard · 9. august 2018 kl. 18:17

  Tak skal du have, Hanne <3
  Ja, den har været lidt bumpet 😉 knus

Helle · 10. marts 2019 kl. 13:09

Tak for en NY “serie”lydbog
Jeg kan se der kommer en ny så man kan følge med hele familien
For mig håber jeg at den også på lydbog – jeg kan ikke læse en bog – men jeg kan lytte (jeg har desværre afasi)

  kisbaadsgaard · 17. marts 2019 kl. 16:47

  Hey. Selv tak. Ja, de kommer alle på lyd. eller det er planen 😉 Knus Kis

tove · 22. marts 2019 kl. 16:00

Supergod bog bog med et friskt smilfremmende sprog.
Kan du sige hvornår Adams bog udkommer?

  kisbaadsgaard · 31. marts 2019 kl. 10:59

  Hey og tak 😉 Nej, jeg har ikke den nøjagtige dato endnu, men lige så snart jeg har den, bliver den offentligt gjort her og på min FB og IG. Hav en fantastiske dag Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *